• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про проведення Тижня молодого вчителя

Про проведення Тижня молодого вчителя

2019-03-29

/Files/images/IMG_20190329_115138.jpg

Згідно з планом роботи Староосотської філії КЗ «Олександрівське НВО №1», відповідно до листа відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації від 21 березня 2019 року № 01-23/376/01 «Про проведення Тижня молодого вчителя» з 25 по 29 березня 2019 року у Староосотській філії КЗ «Олександрівське НВО №1» пройшов Тиждень молодого вчителя.

Перш ніж молодий учитель стане майстром свої справи, його треба навчити багатьом речам: уваги й поваги, делікатності й чуйності, розумінню краси предмета, мудрості й бездоганного володіння словом. Але ефективність його роботи, перш за все, залежить від постійного прагнення до самовдосконалення. Саме такі головні риси виховують в собі молоді вчителі Староосотської філії КЗ «Олександрівське НВО №1» Драганець Олександр Анатолійович – вчитель інформатики та Дорошко Тетяна Сергіївна – вчитель хімії. Вони в постійному творчому пошуку нового, сповнені любові до предмета, який викладають, і до тих, кому викладають. Педагоги уміють зацікавити дітей, перетворити урок на активну співпрацю вчителя і здобувачів освіти, сприяють інтелектуальному та духовному зростанню школярів. Це вони довела під час засідання круглого столу «Педагогічна творчість: її стимули і можливості».

Заступник завідувача філії з навчально-виховної роботи Шишка О.М. зробила діагностування методичної діяльності молодого вчителя, провела педагогічний тренінг «Толерантність як складова компетентності педагога», разом з молодими вчителями виготовила інформаційний колаж «Щоб мати право вчити інших, потрібно вчитися самому».

Протягом Тижня молоді вчителі та відвідали майстер-клас вчителів-наставників «Майстерність без меж». Дорошко Тетяна Сергіївна відвідала уроки біології у 6 класі на тему «Типи рослинних угруповань», у 7 класі на тему «Форми поведінки тварин» та у 8 класі на тему «Сенсорні системи нюху і смаку», які провела наставник Самородченко Ю.В. Драганець Олександр Анатолійович відвідав уроки Драганець В.М. - алгебри у 7 класі на тему «Розв̕язування системи двохлінійних рівнянь з двома змінними способом підстановки», у 8 класі на тему «Квадратне рівняння як математична модель прикладних задач», урок геометрії у 9 класі «Паралельне перенесення». Це сприяло підвищенню фахової майстерності молодих педагогів.

На вернісаж відкритих уроків молодих вчителів «Будь майстром, художником у справі, яку ти любиш» Дорошко Тетяна Сергіївна підготувала і провела показовий урок хімії у 11 класі з теми «Органічні сполуки у побуті» та виховний захід «Хімія у побуті». Драганець Олександр Анатолійович провів відкритий урок інформатики у 7 класі на тему «Типи даних: числові, грошові, дати, текст, відсотки. Введення редагування й форматування основних типів» та підготував позакласний захід «Булінг».

Під час методичного практикуму «Можливості творчого потенціалу вчителя» відбувся діалог молодих вчителів із наставниками.

Члени методичного об’єднання вчителів природничо- математичного циклу організували презентацію молодих вчителів Дорошко Т.С., Драганця О.А. «Сходинки до вдосконалення».

Створення міні-проектів «Мій предмет найцікавіший» сприяло утвердженню важливості обраної професії та надало можливість повірити молодому педагогу у власні сили.

Впродовж Тижня Драганець Олександр Анатолійович та Дорошко Тетяна Сергіївна мали можливість попрацювати в творчій лабораторії вчителів-майстрів «Зустріч молодості й досвіду» - Самородченко Ю.В., Драганець В.М. та ознайомитися з фаховою і навчально- методичною літературою.

Підсумком проведення Тижня молодого вчителя став випуск методичного бюлетеня «Здобутки молодого вчителя».

Кiлькiсть переглядiв: 387

Коментарi