День народження Лесі Українки

2024-02-23

/Files/images/824.jpg

/Files/images/519.jpgКожен край народжує свого Поета, сподіваючись виявити себе через його слово. 154 роки тому на вкраїнському небосхилі спалахнула нова яскрава зірка Леся Українка.

Ти себе Українкою звала

І чи краще знайти ім’я

Тій, що радістю в муках сіяла

Як Вітчизна велика твоя!

У неділю 25 лютого 2024 року вся Україна відзначатиме річницю дня народження Лесі Українки - одної з найвидатніших постатей нашої культури.

І тому Староосотській філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» було проведено виховний захід присвячений цій геніальній доньці українського народу. Це була спроба відтворити гаму душевних переживань, духовних та творчих пошуків Лесі Українки, її творчої спадщини. Діти реалізували свої творчі, інтелектуальні, духовні інтереси через залучення їх у світ українського мистецтва. Вони були активними учасниками декламації віршів, інсценізації творів, мультимедії, літературної вікторини, конкурсів. Одним словом побували у царстві мудрого й красивого, правдивого і цікавого, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова. Слова, яке вчить жити, радіти і сподіватися, що все обов’язково зміниться на краще. Тож нехай не міліє течія пам’яті про Українку, яка здивувала світ!

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi